İşletim Sistemi, Programlama

Windows 8’den Yakınanlar

23.08.2012

Bakın bakalım habere :

Windows 8'in çıkış tarihi giderek yaklaşıyor ve Microsoft, çıkış tarihinden önce Windows Store'da sunacağı uygulamaların sayısını artırmak için elinden geleni yapıyor. Ancak bazı geliştiriciler Windows 8'in yeniliklerinden memnun değiller. Bu kez ise bağımsız uygulama geliştirme şirketi Introversion Software, Windows 8'in uygulama mağazasından yakındı.
 
Merkezi İngiltere'de bulunan Introversion Software, "Windows 8 PC kullanan herkes için bir felaket olacak" diyen Valve kurucularından Gabe Newell'ın görüşlerini paylaşıyor gibi. Introversion'ın baş tasarımcısı ve geliştiricisi Chris Delay, Microsoft'un Windows Store'a girecek her uygulamayı onaylama ve sertifikalama sürecinden geçirmesinin, birçok bağımsız geliştiricinin sonu anlamına geleceğini düşünüyor.
 
Delay, Windows 8 hakkındaki kişisel görüşlerini de şöyle sıralıyor: "Windows 8'i Windows 7'deki başlat menüsünü kullanma seçeneği sunana kadar ve metro arayüzünün kullanımını azaltana kadar atlıyorum. Microsoft, 7 inç'lik dokunmatik tabletler için tasarlanan bir arayüzü 24 inç'lik monitörde fare ve klavye ile kullanmak için ısrar ediyormuşuz gibi davranıyor. Hayır, teşekkürler Microsoft."
 

Bazı geliştiriciler Windows 8'i yok sayacağını söyleseler de, milyonlarca kullanıcının Windows 8'li cihazlara sahip olacağını düşündüğümüzde bunu gerçekten yapıp yapmayacakları tartışılabilir.

Microsoft da bir Apple olmaya çalışıyor sankim? :) Bence ilerleyen zamanlarda Başlat Menüsü olan bir Windows 8 göreceğiz ki bu zaten hack olarak yapılıyor bildiğim kadarıylan.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz