Donanım

Nexus 7 Coştu Bir Kere

25.07.2012

Olm şu Apple'a karşı yakalanan başarıları okudukça içimin yağları eriyor yaa feci gıcığım firmaya. Bu konudaki en iyi firma da Google kesinlikle ve buyrun haber :

Google'ın çıktı, çıkacak diyerek beklenen ilk tableti henüz ülkemize gelmese de, sonunda yurt dışında raflardaki yerini aldı... Nexus 7 adı altında piyasaya çıkan cihaz, öyle bir ilgi odağı oldu ki kelimenin tam anlamıyla yok satıyor...
 
İnternet üzerinde yok satan Nexus 7, başta Costco, Gamstop, Sam's Club, Office Depot ve Staples gibi internet üzerinden satış yapan sitelerde tamamen tükenmiş gözüküyor. Cihazın 16GB'lık versiyonun hiçbir yerde bulunamadığıysa birçok kaynak tarafından doğrulandı. Dünyanın çeşitli bölgelerindeki toptan ve perakende dükkanlarındaysa durum çok farklı değil. Yapılan araştırmalara göre Nexus 7 bilinen hiçbir büyük alış veriş merkezinin stoklarında görünmüyor.
 
Öyle görünüyor ki Google ve Nexus 7 için en önemli özellik fiyat aralığı. Hakkında çıkan ilk haberden bu yana düşük bir fiyata sahip olacağı iddia edilen cihaz, bir anda 10 inç'lik Apple iPad ile kıyaslanmış ve iPad karşısında zayıf kalacağı iddia edilmişti. Nitekim Nexus 7, Amazon'nun Kindle Fire'ından sonra ürettiği 7 inç'lik tabletiyle bir anda ilgi odağı olmaya başardı. Bu durumdaki en büyük etken ise 152 dolarlık satış fiyatına sahip olması.
 
Apple içinse bu ürün büyük bir tehlike demek. El yakan fiyatlarıyla 10 inç tablet sektörünün zirvesinde olan Apple, Nexus 7 gibi daha portatif ve ucuz cihazlara karşı bir önlem almak zorunda kalabilir.

Beter olun lan! :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz