Genel

Zayıflatan Aşı Çalışıyor

11.07.2012

Wuuu bebeğim haber budur :

Bilim adamları hayvanlar üzerinde yaptıkları deneyde zayıflatan aşı üretmeyi başardı. Aşı, tamamen sağlıksız, aşırı yağlı ve fast food yiyeceklerle beslenilmesine rağmen zayıflama sağlıyor.

Obezite hastalarında kullanılması planlanan aşı, bağışıklık sistemini çalıştırarak kilolarla savaşıyor. Testler sırasında farelere tek bir aşı yapıldı ve buna rağmen vücut ağırlıklarının yüzde 10'unu kaybetmeyi başardılar.

EN AZ 7 YILI VAR

Ancak yine de hemen sağlıklı beslenmekten vazgeçmeyin çünkü yine de sağlıksız beslenmenin etkileri aşı ile yok olmuyor. Ayrıca birçok testten geçecek olan aşı en erken 7 ile 10 yıl arasında piyasaya sürülebilecek.

SUÇLU HORMON SOMATOSTATİN

Aşı bağışıklık sistemini kandırıyor ve somatostatin ismi verilen bir hormona karşı antikor üretiyor. Somatostatin beyin ve sindirim sistemi tarafından üretilen bir hormon. Bu hormon diğer hormonları engelleyerek vücudun kilo almasına ve metabolizmanın yavaşlamasına neden oluyor.

Aşı ile birlikte üretilmeye başlayan antikorlar somatostatin hormonunu durduruyor. Böylece metabolizma hızlanıyor ve zayıflama sağlanıyor.

Dünyanın en önemli sorunlarından biri olan obeziteye karşı bu aşı üretilirse ameliyatsız olarak önemli bir çözüm bulunmuş olacak. Ancak bu aşının uzun dönemde yan etkilerinin ne olacağı ise henüz bilinmiyor.

Böyle aşıyla maşıyla zayıflamaya karşı bir insanım aslında lakin zayıflamak da çok zor iş be hacı lazım böyle şeyler :) 7 sene daha dayanın tombikleeer! :))

 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz