Spor

NBA Finals

13.06.2012

Uuuu bebeğim NBA Finalleri dün gece oynanan Miami Heat - Oklahoma City Thunder maçı ile başladı ve Thunder eziş yaptı :)

İlk maçın analizini yaparsak kendimizce; bu LeBron büyük maçların adamı değil hacıt. Belki de NBA'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncusudur eleman fiziksel özellikler olaraktan ama mental özelliklerin de ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor bizlere. Mental özelliklerin, liderliğin falan ne kadar önemli olduğunu daha önce Micheal Jordan abimizden biliyorduk :)

Bir de Wade'in düşüşü var ki evlere şenlik bir durum. Dwyane Wade atletik özellikleri ile varolan bir oyuncu ve etkili bir şutu olmadan guard pozisyonunda oynadığı için 30 yaşını geçtikten sonra verimi düşeceği kesin bir oyuncu. Açıkça görülüyor ki artık ikinci adam olmayı kaldıramıyor ve oyunu çok sallamamaya başladı. Aslında LeBron kötüyken devreye girip onun üstüne çıkabilecek bir yeteneğe sahip lakin kafa bir kere gitmiş arkadaş yapacak bişey yok.

Gelelim daha 23 yaşında olmasına rağmen Jordan'la kıyaslanabilecek olgunlukta oynayan Kevin Durant'a... Özellikle 4. çeyrekde bildiğin şaha kalktı adam (adam diyesim bile gelmiyor yaşının gençliğinden dolayı :) ve arkadaşlarının da istekli oyunuyla beraber dağıttı Miami'i. Bu arada Russell Westbrook'un, LeBron'un oynaması gereken hırsla oynadığına şahit olduk. Olay illa sayı atmak değil, oyunu istemek ve Westbrook bunu çok iyi yapıyor.

Bu gidişte eziş olacak gibi bakalım ama belli olmaz bu işler tabi :) Benim gönlüm Thunder'ın kazanmasından yana onu da belirteyim :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz