Donanım, İşletim Sistemi

Google Nexus Tablet

18.03.2012

Buyrun bakalım Nexus serisinin tablet versiyonu hakkındaki dedikodular :

Google, Android 4.0'ı ilk kullanan telefonu Google Galaxy Nexus'dan sonra Nexus ismini şimdi de tablete taşımaya kararlı. Bir süredir etrafta konuşulan Google Nexus tabletler hakkında birçok dedikodu var. Bunlardan ilki tableti Asus'un yapacağı yönünde. Asus, özellikleTransformer Prime modeliyle tablet sektöründe oldukça başarılı işler yapıyor.

Bir diğer dedikodu ise 7 inç olması planlanan tabletin Nvidia Tegra 3işlemci kullanma ihtimali. Bu bir ihtimal çünkü aynı zamanda Google'ınSnapdragon işlemcisi kullanma ihtimali de bulunuyor. Esas önemli konu ise Google Nexus tabletin fiyatı. Yine söylentilere göre Google, fiyatı 149dolar gibi uygun bir rakamda tutmak istiyor. Bu sayede 7 inç tabletkategorisinde en ucuz ve en iddialı tablet olmak istiyor. 

Amazon'un Amerika'da çok satan tableti Kindle Fire da 199 dolar fiyatlasatılıyor. 8 GB hafızası bulunan Kindle Fire Android 2.3 işletim sistemi kullanıyor. Google Nexus ise Android 4.0 kullanacak. Hafıza konusunda şimdilik bir netlik yok.

Walla Google yaparsa en kralını yapar hacı ve bu fiyatlara çıkarırsa (tabi yurtdışından almak gerekecek) ben bile düşünebilirim Nexus Tablet'i. 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz