Donanım

IPad 3 Aldatmacası

14.03.2012

Her zaman söylerim şu Apple'ın ürünlerine sırf tasarım için para veriliyor diye :) IPad 3 hakkında henüz kesinleşmemiş olsa da ihtimali büyük olan bir gerçek mide bulandırdı.

Yapılan Ipad 3 sunumlarında işlemci hızı ve ram miktarı konularından hiç bahsedilmiyordu. Şöyle haberi çakalım :

Apple, her nedense yeni iPad'ini tanıtırken, cihazın işlemci hızı ve RAM miktarından hiç bahsetmemişti. Ancak ortalıkta gezinen söylentiler, Yeni iPad'in 1GHz hızında çalışan işlemciye ve 1GB RAM'e sahip olduğu yönündeydi. Vietnamlı bir kullanıcının Geekbench'de yaptığı benchmark testine göre, bu söylentiler doğru çıktı.

Test programı aslen iPhone için kodlanmış olsa da iPad'de de çalışıyor fakat küçük boyutta gözüküyor. Tabi bu görüntü üzerinde Photoshop hileleri yapmak oldukça kolay, yani gördüklerimiz gerçek olmayabilir de... iPad 2'de 512MB RAM vardı; yeni iPad'in dört kat yüksek çözünürlüklü ekranının daha akıcı çalışabilmesi için de daha yüksek RAM ile geleceğine şüphe yoktu. Ekran gözrüntüsüne göre de yeni iPad, 1 GB RAM ile gelerek beklentileri boşa çıkartmadı.

Bizleri hayal kırıklığına uğratan kısım ise işlemci oldu. Yeni iPad'in A5X işlemcisinin, iPad 2'nin A5 işlemcisinin dahahızlandırılmış bir sürümü olduğu düşünülüyordu fakat öyle gözüküyor ki, değilmiş... Yeni iPad'deki işlemci de 1 GHz hız ile sınırlanmış durumda.

Walla şu durumda yeni IPad'i almak enayilikten başka birşey olmayacak ama birsürü insanın bu gerçeği bilse bile alacağı da bir gerçek :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz