Genel

Ayumu Geliyor Dikkat!

12.02.2012

Olm habere bak ve sonra bana 2012'de kıyamet kopmayacak de :)

Japonya'da Ayumu isimli şempanze, insanların bile başaramadığı testleri çözüyor, ekrandan gördüğü sayı ya da nesneyi yarım saniyede hatırlıyor.

Japonya'nın Kyoto Üniversitesi'nde, 2000'de dünyaya gelen Ayumu isimli bir şempanze zekası ile insanları bile geride bırakıyor. Laboratuvar ortamında dünyaya gelen ve sürekli gözetim altında büyütülen 12 yaşındaki Ayumu, sayıları insanlardan daha net ve çabuk hatırlıyor. 30 yıl boyunca özel eğitimlerden geçirilen Ai isimli şempanzenin oğlu olan Ayumu, insanların başaramadığı akıl testlerini rahatlıkla tamamladı.

DÜNYANIN EN ZEKİ HAYVANI 

Üniversitede şempanzelerin beyinlerinin incelenmesi için kurulan Primat Araştırma Merkezi'nde yaşayan Ayumu'nun eğitmenleri, "Ayumu ekrandan gördüğü bir sayı veya nesneyi yarım saniye gibi bir sürede hatırlıyor. Sayılardan oluşan bulmacaları 60 milisaniyede çözebiliyor. Örneğin Ayumu'ya çok kısa süre içinde sayılar gösteriyoruz. Daha sonra o sayılar beyaz kutular oluyor. Ve Ayumu da 60 milisaniyede bu kutuların ardındaki sayıları doğru sıraya sokuyor" diyor. BBC ve Discovery Channel gibi kanallarda yayınlanan özel belgeselerde dünyanın en zeki hayvanı olarak tanıtılan Ayumu, birçok türdeşi ile de girdiği sayısız zeka testinden üstün başarılarla çıktı.

Daha yeni seyrettik Maymunlar Cehennemi serisinin son filmini ve bu haberden sonra insanın aklına türlü türlü şey geliyor :))) Bu maymun bir konuşursa çarşı karışır hacı benden söylemesi :))

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz