İnternet, Mobil, Programlama, Yazılım

Flash, PS Vita’da Olacak mı?

06.12.2011

Haberi bi paylaşalım önceliklen : 

Adobe'un mobil cihazlardan Flash desteğini çekeceğini açıklamasının ardından olayın yankıları hala sürüyor. Ama PS Vita oyun konsoluyla son kullanıcıya çok yakında ulaşmayı planlayan Sony, Adobe'un Flash'ını PS Vita'da görmek istiyor. Eğer Adobe Flash'ı PS Vita'ya taşırsa, büyük ihtimalle buna destek vermeyi de sürdürmek zorunda kalacak. Bu da, mobil cihazlar için Flash Player için ikinci bir şans olarak değerlendirilebilir...

Sony'den yapılan açıklamada Adobe ile görüşmelerin sürdüğü belirtilirken, PS Vita'nın 1080p çözünürlüğü desteklemeyeceği de ortaya çıktı. Ancak satışa sunulmasının ardından gelecek güncellemelerle PS Vita daha yüksek ekran çözünürlüğüne de ulaşabilecek.

PS Vita'dan Mac kullanıcılarına kötü bir haber de var: Mac sistemler PS Vita'yı depolama aygıtı olarak göremeyecek...

Hacı hayvan gibi makinede ne mobil Flash'ı olsun ki adam koyar normal Flash Player'ı geçer mnakiii. Sanki Adobe Flash Player yapmayı unutmuş gibi haber yapmış adamlar.

Ayrıca yeri gelmişken söyliyim Adobe Edge ile birşeyler yapmak bildiğin dertli olay ve Flash'ın yanından bile geçemez. Kaç gündür HTML5 ile uğraşıyorum ve hiiç rahat bir tarafı yok hacı bildiğin eziyet. Sırf cross-domain sıkıntısı bile başlı başına bir dert HTML5 için. Flash'da mis gibi crossdomain.xml dosyası ile hallediyorsun işleri. Button yapmak, ses eklemek falan gibi basit işler gayet yoruyor insanı HTML5 tarafında.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz