İşletim Sistemi, Mobil

Android 4.0 for Galaxy S

02.12.2011

Hacılar bilen bilir Samsung Galaxy S cep telefonuna sahibim. Resmi olarak Samsung tarafından bir açıklama yapılmamış olsa da mod canavarları Android 4.0'ı Galaxy S için hazırlamışlar. Haberimizi okuyalım :

Samsung Galaxy S i9000'in yeni Android 4.0'a ne zaman güncelleneceği, daha da kötüsü böyle bir güncellemnin olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Fakat CyanogenMod 9'un yeni Beta sürümü ile anlaşılan telefonunuzda şimdiden Ice Cream Sandwich (ICS) deneyimi yaşayabileceksiniz.

ICS'in kaynak kodunun Google tarafından açılmasından sonra geliştiriciler özelleştirilmiş ROM yapma şansını yakaladılar. XDA'de pek çok geliştirici, ICS'i Galaxy S'e port etmeye başladı bile. Ama herkesin beklediği Android 4.0 tabanlı bir CyanogenMod'du. Ve sonunda CyanogenMod takımı Galaxy S için ilk CyanogenMod 9 tabanlı Android 4.0 ROM'u hazırlamayı başardı.

Söz konusu beta sürüm gayet akıcı çalışıyor ve günlük kullanım için hazır durumda. Fakat ROM'u telefonunuza yüklemek için önce cihazınızda Linux'un yönetici hesabı olarak adlandırabileceğimiz "root" yetkisini ele almanız gerekiyor. Tüm bu bilgiler ve ROM dosyasını ise xda-developers.com'da bulmak mümkün.

Ben tabi ki şu anda indirip kuramayacağım herşey stabil haline geldikten sonra kullanma taraftarıyım ama Krokiller olsa şimdiye kadar 3 kere kurmuştu eminim :)) Bence eğer düzgün çalışırsa Samsung resmi olarak da çıkartır. Tabi Galaxy S II satsın diye çıkartmaya dabilir hiç belli olmaz bu işler ;)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz