İnternet, Müzik

Grooveshark Zor Durumda

24.11.2011

Haber şöyle : 

Popüler müzik sitesi Grooveshark'ın aleyhinde açılan davalardan kurtulabilmesi mümkün görünmüyor. 

Kullanıcıların girip istedikleri şarkıları yüksek kalitede ve ücretsiz dinleyebildikleri Grooveshark, sıkıntılı bir sürece giriyor. Popüler müzik sitesine karşı açılan davalar, Grooveshark'ın yayın hayatını sona erdirecek gibi görünüyor. Davayı açan taraf ise Universal.
 
Universal, Grooveshark'ı yüklediği şarkı başına 150 bin dolardan mahkemeye verdi. Grooveshark'ın elinde bulundurduğu şarkılara bakacak olursak Grooveshark'ın ödemesi gereken miktar 15 milyar dolar oluyor. Tahmin edilebileceği gibi Grooveshark'ın böyle bir parası yok. Haliyle bu dava sürecinin sonunda Grooveshark'ın kapanmasına da kesin gözüyle bakılıyor. Tabi Grooveshark'ın avukatlarının bilmediğimiz mucizevi bir hamleleri yoksa.

Grooveshark gibi bir sitenin telif hakkı için para ödemiyor olması (kıytırık Fizy bile ödüyor) ilginçmiş aslında. Bence Universal, online müzik işine girişecek ve en büyük rakibi ortadan kaldırmak istiyor yoksa bugüne kadar neredeydi bu dava? Fizy konusunda Müyap'la olan anlaşması davadan korur gibime geliyor ama tehdit olarak görürse (Türkiye'de çok kullanılıyor) Fizy için de birşeyler düşünecektir.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz