Donanım, Oyun, Yazılım

Sony’den Yazılı Uyarı

01.03.2011

Buyrun hacılar bakın Sony korsan kullanımı için nasıl bir açıklama yapmış :

Sony olarak, PlayStation3 üzerinde sunulan içeriğin fikri haklarını korumak, oyun endüstrisinin ve yasal yollarla oyun oynamayı tercih eden tüm tüketicilerin, korsan ve kaçaklar yüzünden gördüğü zararı engellemek için hem donanım hem de yazılım açısından her zaman gerekli tedbirleri alma ilkesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu yaklaşımımız çerçevesinde, bugün itibariyle, "PlayStation3 Sistemi için Sistem Yazılım Lisans Anlaşması" ve "Servisler ve Kullanıcı Anlaşması Şartları"nı ihlal eden tüm sistemleri önlemek üzere resmi olarak harekete geçtiğimizi bildiririz.

Harekete geçtik çünkü, maalesef bir süredir PlayStation 3 için resmi olmayan cihazlar, bilgisayar korsanı/sanal alem suçluları tarafından piyasaya sunuluyor ve ne yazık ki bu cihazlar da, yine korsan olarak tanımlayacağımız resmi olmayan yazılımlar kullanıyor. Bu tarz cihaz ya da yazılımların kullanımı ise PlayStation Network ve Etik Topluluk Kuralları için belirlenmiş "PlayStation 3 Sistemi için Sistem Yazılım Lisans Anlaşması" ve "Servisler ve Kullanıcı Anlaşması Şartları"nın ihlaline yol açıyor.

PlayStation 3 Sistemi için Sistem Yazılım Lisans Anlaşması'nı ihlal ederek, hiçbir şekilde yasal nitelik taşımayan bu kullanım nedeniyle de sistemin tüketiciye sunduğu garantinin de geçersiz olduğunun bilinmesini isteriz. Tüm bunlara ek olarak, korsan yazılımı kopyalamanın ya da kullanmanın, Uluslararası Fikri Hakların da ihlali olduğunu açıkça bildiririz.

Bu gerekçelerle, korsan cihaz ya da yazılım kullananların, PlayStation 3 üzerinden PlayStation Network servisine erişimini engellemiş bulunuyoruz. Bu erişim engellemesi, Sony olarak her zaman fikri hakların korunması yönünde tavır almaya devam edeceğimizin en ciddi göstergesidir.

Erişim engellemesini aşmak için tüketicilerin, korsan cihazların kullanımına derhal son vermeleri ve resmi olmayan tüm yazılımları sistemlerinden hemen silmeleri gerekmektedir.

Anlaşılan adamların siniri iyice tepelerine çıkmış :) Ya gayet alınabilir fiyatlarda olan oyunları, programları falan hakkını vererek alma taraftarıyım. Lakin mesela bir Adobe'nin tasarım setleri 1000 - 1500 $ civarında fiyatlarıyla resmen bel büküyor alamıyoruz anasını satiim şunun daha uygun fiyatlı kişisel versiyonlarını neden çıkartmazlar hala aklım ermiyor.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz