Çizgi Roman, Eskiler, Komik

Ahahaha Bu Nedir Ya?

07.02.2011

Bilenler bilir eskiye olan özlemim yüzünden pillimakine.com sayfasında çıkan yazıları okuyorum arasıra. Sayfa güzel bir konsepte sahip olmasının yanısıra çok tırt ve yetersiz yazılara sahip. "Street Fighter" manyağı olarak yazan bir şahıs oyunun ismini heryerde "Street Fighters" yazabiliyor mesela :)))

Efenim çoğunlukla yabancı kaynaklardan çevirilerden oluşan sayfada bugün Marvel Comics'in "Sub-Mariner" (biz Namor olarak biliriz) karakteri ile ilgili bir yazı gördüm ve okuyim dedim ama ne mümkün. Google Translate çıktısı olduğuna inandığım yazıyı buyrun okuyun :

Namor Sub-Mariner Marvel Comics evreninde hayali bir çizgi roman karakteri ve ilk süper kahramanlardan biri, Bahar 1939 yılında debuting olduğunu. Karakter Funnies A.Ş., yeni orta girmek isteyen yayıncılar için talep üzerine çizgi roman verilen bu çizgi roman ilk günlerinde ilk “paketleyicileri” biri için yazar-sanatçı Bill Everett tarafından oluşturuldu. Başlangıçta unreleased komik Motion Picture Funnies Haftalık için oluşturulan, Sub-Mariner ilk Marvel Comics kamuya çıktı.

bir insan deniz yüzbaşı ve Atlantis’in efsanevi denizaltı krallığının bir prenses mutant oğlu Namor, süper gücü ve “Homo mermanus” ırk su yetenekleri yanı sıra uçuş mutant yeteneğine sahip boyunca diğer insanüstü ile güçler. Yıllar boyunca, o dönüşümlü bir iyi ama kısa erimiş huylu süper kahraman, ya da yanlış yüzey sakinleri onun krallığına karşı işlenen algılanan yanlışlar için intikam arayan bir düşman işgalci olarak tasvir edilmiştir.

Bilinen ilk çizgi roman antihero, Sub-Mariner bir tarihsel ve nispeten popüler önemli Marvel karakteri kalmıştır. O vesileyle hepsine bir folyo olarak hizmet yanı sıra Avengers, Fantastik Dörtlü, Invaders ve X-Men ile doğrudan hizmet vermiştir.

Bu bir nedir yaa?

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz