Genel, İnternet

2010’un İlginç Gelişmeleri

05.01.2011

Chip.com.tr "kimsenin beklemediği" falan demiş de bütün yazı için geçerli bir durum değil bu. O yüzden "ilginç" lafını daha uygun buldum. Aynen Chip.com.tr'den aktarıyorum değişik bir yazı olmuş :

1. Google'ı hack'lediler

Google, Ocak ayında hack'lendiğini itiraf ederek herkesi şaşırtmıştı.Aurora adlı saldırıda, hacker'lar Google BT'nin derinliklerine inmişler ve kritik dahili sistemlerin denetimini ele geçirmişlerdi. Aurora saldırganları Google dışında 30 diğer büyük şirketi de hedef almıştı.

2. Bir solucan, kritik sanayi sistemlerini tehdit etti

Güvenlik danışmanları, kritik altyapı sitemlerindeki açıklar konusunda senelerdir uyarılarda bulunuyorlar. Ancak hacker'lar masaüstü Windows PC'lerinden parakazanmakla meşgul olacak ki bu açıkları atlamışlar.

2010'da ise bu değişti.VirusBlockAda adlı Belarus şirketi, İran'daki bilgisayarlarda keşfettiği karmaşık bir solucan, Windows sıfırıncı gün açıklarını ve SCADA programlama tekniklerini kullanarak spesifik sanayi sistemlerine sızıyor ve onları yok etmeye çalışıyordu.

3. Rusya sonunda hacker'ları tutukladı

Rusya ve Ukrayna gibi ülkelerde bilişim suçları 'yarı yasal' gibiler. Ancak bu sene Rus yetkilileri aralarında Royal Bank'ı soyan ve dünyada gönderilen spam'ların büyük bir bölümünden sorumlu olan birkaç meşhur suçluyu tutukladı.

4. Hacker'lar paçayı kurtardılar

Rusya'nın eylemleri ne yazık ki cezalandırıcı olmaktan çoksembolik olarak kaldı. Tarihteki en kârlı saldırıların arkasındaki beyin olan Viktor Pleshchuk, kendinisadece bir gözaltı cezasıyla kurtardı. Çaldığı parayı tabi ki geri ödeyecekti ancak 8.9 milyon dolar soyduktan sonra bile hapis cezası verilmeyecekse suçluların bir banka soymadan öncedüşünmesine ne gerek var?

5. Banka web sitelerini çökertti

WikiLeaks'a aktarım yapmaya izin vermeyen kredi kartı şirketlerine kızan ve kendine 'Anonim' adını veren bir kişi, indirdiği DDoSyazılımıyla bankaların web sitelerini felç etti. Bunu yapan saldırgan, bazı kaynaklar tarafından "hacker" olarak adlandırılmıştı.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz