İnternet

Youtube mu?

29.10.2010

Haberi aynen aktaralım yorulmayalım :)

Ntvmsnbc'den Özge Birışık'ın haberine göre merkezi Almanya'da bulunan International Licencing Service adlı şirket, youtube'dan Atatürk'e hakaret içeren videoları kaldırdıklarını açıkladı. 

Youtube'a erişimin önündeki yasal engelin kalktığını duyuran şirketin CEO'larından Erdem Karahan, "Kendi çözümlerimizi kullanarak o videoları kaldırdık. Arşivden Atatürk'ün görsellerini koruma yetkisi aldığımız için bizim için bir problem olmadı" açıklamasını yaptı. 

İnternet Kurulu Üyesi Leyla Keser Berber de, sürecin Ulaştırma Bakanlığı, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'nun bilgisi dahilinde gerçekleştiğini belirtti.

Gerekçe ortadan kalktığına göre Youtube yakın bir zamanda açılacak demektir. Şu zamana kadar malum videolar silinememişti ama artık içerik yetkisini yöneten bir şirket var hadi bakalım hayırlısı.

Başbakanımız da dahil seyretmek isteyen seyrediyor zaten o kadar da dert değil artık :)) XHamster falan gibi siteler için DNS kullanmaya alıştık birçoğumuz o sebeple farkı pek anlayamayacaz :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz