Oyun

Van Damme Fighting Game

13.09.2010

Evet böyle bir oyun oynamadınız biliyorum ama Mortal Kombat oynadınız mı? Eh dövüş oyunlarıyla biraz olsun ilgisi olan biri halen versiyonları çıkmakta olan Mortal Kombat'ı bilir. İşte bugün Krokiller'dan MK ile ilgili bomba bir gerçeği öğrendim : Mortal Kombat'ın asıl adı "Van Damme Fighting Game" olacakmış!...

Oyunun yaratıcıları olan Ed Boon ve John Tobias ilk olarak Van Damme'e gitmişler ve oyunu Van Damme üzerine kurgulamışlar. Oyun konusunu oluşturup Bloodsport (Kan Sporu) filminden sahneler alıp giriş falan hazırlamışlar ama Van Damme'in o dönem video oyunları ile ilgili başka bir şirketle anlaşması olduğundan (o şirketin oyunu hiç çıkmamış) projeden vazgeçip yeni bir konu yazmışlar (MK'nın klasik konusu) ve Van Damme yerine Johnny Cage karakterini yaratmışlar.

Van Damme'in adam akıllı bir oyunda olması Street Fighter filminin oyununu yaptıkları zaman oldu ki ben o oyunu baya bi severdim :) Biraz buglı bir oyundu ama oynaması zevkliydi. Bu oyunu da Incredible Technologies yapmış Capcom dağıtmış.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz