Donanım, Mobil

No More Nexus One

19.07.2010

Buyrun size bomba bir haber, Google'ın süper cep telefonu modeli Nexus One piyasadan çekiliyor. Şöyle haberi aynen çakayım da yorulmayayım :)

Google firması tarafından büyük umutlar ile piyasaya sürülen fakat istenen satış rakamlarına ulaşamayan HTC bünyesinde üretilen Nexus One Google tarafından artık üretilmeyecek.

Google tarafından yapılan açıklamada Mayıs ayında kapanan Online mağazadan sonra bu aydan itibaren HTC tarafından Nexus One üretiminin durdurulacağı ve ABD pazarında artık ürünün satılmayacağı bildirildi.

Avrupa pazarında ise Vodafone ile sözleşme imzalayan firmanın bu nedenle Avrupa ve Asya ülkelerinde ürünleri piyasana çekmesi biraz zaman alacak.

Ürünlerin piyasadan çekilmesinden sonra dahi Google ürünler üzerinden desteğini çekmeyeceğini açıkladı. Bu sebeple güncellemeler yapılacak. Zaten Android işletim sisteminde her geçen gün ilerleme sağlanması güncelleme sıkıntısı çekilmeyeceğini de ortaya koyuyor.

Google firmasının Nexus One modelini Apple karşısında aldığı hezimet sonrası rafa kaldırdığı aşikâr. 1 milyon iPhone satıldığı dönemde sadece 135 Bin Nexus One satılması firmanın ürünü piyasadan çekmesinin en büyük etkeni. Ancak bu noktada 2007 yılında beri piyasada olan iPhone karşısında sanki biraz erken pes edilmiş gibi görünüyor.

Kaynak : teknoloji.gen.tr

Walla açıkçası üzüldüm bu duruma çünkü gayet güzel bir cihazdı Nexus One. Haberde belirtildiği gibi erken bir vazgeçme olarak görüyorum ben de. HTC diğer telefonlarıyla ve yeni çıkaracağı telefonlarla Android'i zaten coşturmuş durumda ama Google da piyasada kalsaydı be arkadaşım :) Ayrıca Apple'a kıl olduğum için de Google'ın kalmasını istiyordum bu bir gerçek.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz