İnternet, Mobil, Oyun, Programlama

SmartFoxServer

08.09.2009

Evet evet yanlış yazmadım programın adı bu şekilde birleşik olarak yazılıyor :)

Efenim bu bir Multiuser Server. Red5 veya FMS gibi online oyunlar için kullanabiliyorsunuz ama yapı olarak bunlardan farklı. İçinde Redbox isminde REd5'in özelleştirilmiş hali gelse de multiplayer işlemler için bir SharedObject desteği yok. Bunun yerine XMLSocket altyapısını kullanıyor ve bu işi gayet de güzel ve hızlı yapıyor gördüğüm kadarıyla. Aslında SharedObject altyapısı daha sağlam bir yapı Socket işlemlerine göre lakin Socket'in çok büyük bir avantajı var o da her türlü sistem için desteğinin olması. Yani bir Java'nın da Socket desteği var ama SharedObject kullanabilmek için özel kütüphanelere ihtiyacınız var ve örneğin bir IPhone için bu tür kütüphanelere ulaşmanız çok zor. İşte bu noktada SmartFoxServer muhteşem bir şey yapmış, bütün popüler platformlar için API'leri yazmış vermiş ellerinize :) IPhone, .NET, Java, Flash ve Director (bu manyak bişey aslında) API'lerini sitesinden çekebiliyorsunuz - http://www.smartfoxserver.com/labs/API/ - ve isterseniz bütün bu platformların ortak kullandığı bir platform yazabilirsiniz ;) yerse yani :))

Server'in Lite, Basic ve Pro sürümleri mevcut ve Pro sürümünün özellikle Cluster özelliği çok iyi bu yüzden performans istiyorsanız eşşekler gibi Pro satın alacaksınız :)))

Şuradan yapılmış multiplayer oyunları inceleyebilirsiniz gerçekten çok tatlı örnekler var. http://www.smartfoxserver.com/showcase/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz