Oyun

PES 2009 Tabi ki

08.11.2008

Yeni PC döşerim de PES 2009 oynamaz mıyım hacı? :)

Şu zamana kadar PES 6 oynamış oyunu yemiş yutmuş biri olarak artık yeni bir arayış içerisindeydim bu bir gerçek :) PES 6 çok güzel bir oyun lakin artık yapay zekanın bütün yapabileceklerini ezberledim gol atamıyor bana hatta atak yapamıyor konsantrasyonum dağılmassa :) Tam da bu yapay zeka konusundan bahsetmişken PES 2009'a ilk övgüyü gönderiim :) Tekdüze bir oyun oynamıyor bilgisayar. Daha oyunu yeni oynuyorum tabi belli süre sonra daha net anlaşılır oyun sistemleri ama her maçta farklı bir rakip çıkıyor karşıma hatta aynı takımla üst üste 2 kere oynadığınızda bile ayrı bir oyun zevki tadıyorsunuz.

2008'de gelen belli bir gol sayısından sonra çok kolay gol yemek veya atmak olayı bu oyunda da devam ediyor. Tamam 6'da falan da vardı bu olay ama bu kadar belirgin değildi. "Maçın kopması" olarak adlandırabiliriz sanırım bu olayı :)

Grafikler falan süper ona bir şey kimse diyemez. Ayrıca oyuncu yaratma ekranı dehşet detaylı tam kendi tipinizi bile yaratabilirsiniz :)

Oyunun akışı PES 6 eğlencesinde değil ne yazık ki. Böyle adamlar bir yavaş hareket ediyor tamam bu gerçekçi olabilir de kıl oluyorsunuz "koşsana be adam!" diye bağırasınız geliyor :)

Konami PES 2008 ile önemli bir yol katetmek istedi (biraz fifa'ya da benzedi bence oyun) ve bu yolun ilk ürünü olan PES 2008 bence pek başarılı bir oyun değildi. Şimdi bu yeni sistemin oturmuş bir versionu olan 2009 var elimizde ve bence bu oyunlar asıl güzel oyunlar oluyor.

Son olarak hemen herkes oyunun "Master League" falan gibi modlarını sallamış "Become A Legend" moduna sarmış durumda. Ben daha başlamadım ama oynayan bırakamıyor gördüğüm kadarıyla :) Zamanımız bol oynarız işalla :)



Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz