Oyun

NBA 2K9

06.11.2008

Eveeet artık bir NBA 2K yazısı yazmanın zamanı geldi :)

Gerçek bir basketbol deneyiminden bahsedebiliyorum sonunda PC platformunda :) Ben konsol olayına giremiyorum arkadaş varsa yoksa PC bana ve NBA Live serisinin son dönemde PC'e hiç bakmamasından sonra 2K Sports öyle bir hamle yaptı ki akıllara zarar :)

Oyunun içindeyken detaylardan dolayı oyunu oynamayı unuttuğunuz bile olabilir hiç şaşırmayın. Hakemler, seyirciler, oyuncuların itişip kakışması, hırs, özgürlük, mücadele, konsantrasyon! :)))

Menü başlangıçta karışık geliyor ama alışınca takır takır kullanıyorsunuz.

Oyunun en adi grafikleri bile NBA Live'in kaliteli halinden güzel görünüyor lakin bu oyun iyi makine istiyor :) Benim eski makinem bu oyunun sesleri dışında hiçbirşeyini açamadı :)

Oyunda Mod'dan bol bir şey yok. 1'e 1, 2'ye 2... 3 kişi tek pota, çalışma falan ne isterseniz. Yalnız "The Association" modu var ki olmaz böyle şey. Ben şahsen detaylarla uğraşmayı (oyuncu al ver, etkinliklere bak falan) seviyorum ve bu mod aşırı derecede detaylı yapılmış. Bu bölümde deli gibi zaman geçireceğimi hissedebiliyorum :))

Bir çok sitede oyundan bahsederken "bu zamana kadar oyun oynamamışız kahrolsun NBA LIVE" gibi söylemler kullanılmış lakin ben buna karşıyım hacı. NBA Live'dan sanki Amiga oyunu gibi bahsetmiş adamlar. Tamam NBA Live serisi son dönemde bozdu kendisini ama NBA Live 95, NBA Live 96, NBA Live 99, NBA Live 2000, NBA Live 2003, NBA Live 2005, NBA Live 07 oyunları gayet güzel gelişmelere sahip çok cici oyunlardı. Hepsinde deli gibi zaman geçirdiğimi bilirim ve EA'in köklü bir firma olduğunu unutmamak lazım. Ben NBA Live 07'i oynamayı sürdüreceğim şahsen onun tadı ayrı :)

Uzun lafın kısası basketboldan biraz zevk alıyorsanız kaçırmayın 2K9'u :)

Oyunla ilgili güzel bir yazı okumak için (yalnız bu da Live'a saymış kılım :)
http://oyun.pclabs.com.tr/inceleme/nba-2k9-pc-incelemesi/

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz