Müzik, Oyun

Golden Axe

23.07.2008

Eğer "en çok platforma yapılmış oyun" gibi bir yarışma düzenlenmiş olsaydı sanırım "Golden Axe" ilk üçe girerdi :) Oyun birsürü platform için çıkmış ve Allahıma şükürler olsun birçok platformda da tarafımdan oynanmıştır :))) Oyun bildiğim kadarıyla SEGA firmasına aittir bu arada.

Arcade versionunu ayrı severdim Commodore 64 versionunu ayrı severdim ama hepsini severdim ben bu oyunun ya. Arcade versionu Antalya'da eve uzakça bir atari salonunda vardı ama yollar yürümek içindir gidiyordum canım oyunum için :)

Aslına bakarsanız şu anda ün yapmış olan FRP, fantastik romanlar falan tarzını adamlar kaç sene önce koymuşlar oyuna büyü, ejderha ne isterseniz var misler gibi. O zamanlar değeri bilinmedi kalleşler!!!! :)))

Şimdi Krokiller bu yazıyı okuyorsa kesin "Commodore 64 versionunun müziğinden ne zaman bahsedecek bakalım çakal?" diye düşünüyordur :) Evet tabi bundan bahsetmeden olur mu canım :) Jeroen Tel abimizin hazırladığı harika bir müzik kullanılmıştır Commodore 64 versionunda ve bu melodi falan yalnız 64 için kullanılmıştır. Aslında ilginç bir olay halihazırda melodisi falan olan bir oyun için 64'de yeni müzik bestelemek. Ayrıca 64 versionunda böyle karakterlerin çizimleri vardır sprey ile yapılmış falan baya bir uğraşılmıştır 64 için :) Buyrunuz müziğini de dinleyiniz coşunuz :)















Bunları da Oku, Sorucam

2 Yorum

  • Reply adrecan 24.07.2008 at 02:50

    şu select player ekranı hiç aklımdan çıkmaz :D
    çok süper oyundu leaan!

    hacı kur!

  • Reply ebocan 24.07.2008 at 02:56

    KUUUR! golden axe kur! Mame + kaillera kasalım :)

  • Yorum Yaz