Genel, İnternet, Kişisel, Programlama, Spor

Son Dakika!…

09.04.2008

Hacı Antalya'da üniversitede adamın biri silahla teror estirmiş. Adam sakallı ve kel bir adam olduğundan, bir de antalyalı olduğundan ben de adama benzetildim hadi bakalım :) Ulen tiplerin alakası yok kafa kel sakallı olunca ben oluyorum nedense :) Şeytan dio al silahı estir terörü :D - o adam da bundan dolayı coşmuş :D -

Akşam Fener'in Chelsea ile maçı var Londra'da. Şampiyonlar Ligi çeyrek final 2. maçı. Tüm Türkiye'ye bu maçta başarılar diliyorum. Bir beşiktaşlı olarak zamanında Chelsea'yi yendik olmayacak şey değil diyorum :D Yalnız Fenerbahçe gerçekten avrupa takımı olmayı öğrendi. Bir maçın 2 yarısında farklı oyun oynayabiliyorlar. İlk yarı yapılan hataları ikinci yarı tekrar etmiyorlar ve mutlaka ikinci yarı daha iyi oynuyorlar bu çok güzel bir gelişme Türk futbolu adına. Ben öyle koyu milliyetçi bir adam falan değilim lakin isterim bir Türk takımının iyi dereceler almasını. Fener camiasının "biz alemin kralıyız ötesini tanımayız" tavırları çoğu zaman sinirlerimi bozsa da sonuçta Türk takımı hakediosa kazansın :) Bu arada şu dönemde Fenerbahçe dışındaki bir takımın da Avrupa'da başarılı olabileceğini sanmıyorum. Ayrıca Sivasspor'a da tebrikler diyorum adamlar yoktan takım varettiler çatır çatır da oynadılar oynuyorlar helal olsun.

Efendim bizzat benim yazmış olduğum www.cadi.com.tr sayfasına halen üye değil misiniz? Çok şey kaçırıyorsunuz özellikle sayın bayanlar :) (arada reklam da yapalım ;))

Bazı şahıslar benim yazdığım qube banner'ların çalıntı olduğunu daha önce global oyun sitelerinden birinde gördüklerini söylüyorlar. Efendim bu konuya bir açıklık getirmek lazımdır. Bu oyun sitesinde görülen banner ile benim geliştirmiş olduğum qube aynı temel 3D etkisini kullanıyor. Zaten Google'da "flash cube 3D code" diye arattığınız anda bu oyun sitesindeki banner'da ve qube'de temel alınan kodu hemen bulursunuz. Lakin qube banner'lar bir küpün dönmesinden çok daha fazlasını vermektedir ;) Farkları madde madde yazıyorum :

- klasik küp resimleri döndürür qube movieclipleri döndürür. Yani qube'de her kenarda animasyon olabilir ama diğerinde olamaz.
- klasik küp döner durur (mouse ile kontrol edilebilir) ama qube'un her yüzeyi tıklandığı zaman ekrana doğru büyür ve bu yüzeyde ayrı bir animasyon oynatılabilir. Yani her yüzey için ayrı bir reklam banner'ıdır gibi düşünülebilir ;)
- klasik küp halen döner durur :) ama qube streaming oynatabilir, ses çalabilir, her yüzeyinde ayrı bir flash oyun bile olabilir bunun bir sınırı yoktur ;)

Böyle işte. qube'u Java'ya benzetebiliriz. Tamamen yeni bir dil yazmak yerine C tabanı genişletilmiştir ;) C# da Java'yı geliştirmiştir bu işler böyle yürür :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz