Sinema

The Mist

20.03.2008

Eveeet sonunda "The Mist" filmini seyretmek de nasip oldu :)

Kitabını okumuş olduğum bir film olarak beklentilerim öyle çok fazla değildi. Stephen King'in romanlarını özellikle aksiyon başladıktan sonra bırakamam çok sürükleyici gelir bana ve bu aksiyonların sinemaya aktarılması oldukça zor ve şimdiye kadar hayallerimde canlandırdığım şekliyle bir aktarım göremedim.

Filmin hemen başında ressam olan ana karakterimiz kırmızı gül ve kovboy resmi çiziyor ki bu filmin Stephen King'in "Kara Kule" serisi ile ilişkili olduğunu hemen anlamamızı sağlıyor :) Kara Kule'nin ana karakteri olan silahşör Roland'ın hastasıyımdır ki o kadar olur :)

Film bence genel olarak kitaba bağlı ve güzel işlenmiş. Seyrederken "insanoğlu işte aynen böyle" diyorsunuz ;) Özel efektler de gayet başarılı olmuş ışıklandırma falan da güzel e daha ne olsun.

Filmin sonu kitaptan farklı yapılmış. Buradan kitaptaki sonu söyliyim de tam olsun :) Kitabın sonunda ana kahramanımız bir otele sığınmış durumda ve kitapta olan biten herşeyin adamın günlüğü olduğu anlaşılıyor yani olaylardan kurtulamamış bakalım neler olacak diye bitiyor kitap. Filmin sonu kesin bir sona bağlanmış ve okuduğum kadarıyla millet baya etkilenmiş.

İşte beyle bir film olmuş "The Mist" :)

Bu arada filmi 3 YTL'e aldım zorunuza gitmesin :) Bunun yanında Jumper, Alien VS Predator Requiem filmlerini de aldım yakında yazarım :))









Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz