İşletim Sistemi

Ubuntu 7.10

14.03.2008

Efenim biraz linux'den bahsedelim de linux sevenler bozulmasın :)

Geçen ay yeni almış olduğum laptop'a Ubuntu 7.10 kurdum. Laptop şu anda MSI servisinde Hard diski veya bios'u göçtü tam bilemiyorum ne yaptıysam kurtaramadım. Şimdi öyle bir geçiş yaptım ki Ubuntu laptopun azına sçmış gibi oldu :) Yok öyle bir şey efenim (yoksa var mı?...) :)

Ubuntu'nun adını daha önce de duymuştum ama kurmama asıl sebep olan BYTE dergisinde Jerry Pournelle'in yazısında çok övülmesi oldu. Kurduktan sonra ben de baya bir övgü gönderdim içimden çünkü hem kurulumu çok kolay oldu hem de laptop'da donanım olarak ne varsa tanıdı çiçek gibi oldu. (Bu arada laptop servisten şu dakika itibari ile geri geldi gittim aldım falan adamlar free dos ile gelen laptop'a windows kurmuşlar keratalar :D)

Efendim dediğim gibi ubuntu wireless ile bağlantısıdır network'udur ses kartıdır herşeyi şakırt diye tanıyor hiç sorun çıkarmıyor. Ayrıca paket yönetim sistemi ve update sistemi de gayet güzel yapılmış. Bence tek gıcık tarafı Gnome Masaüstü kullanması (ben pek sevmiyorum) ama bu da sorun değil zaten isteyen için Kubuntu (KDE Ubuntu) sistemi de mevcut. Veya ben Ubuntu'yu kurdum hacı diyorsanız Kubuntu paketlerini download ettiğiniz takdirde Logon'da yapılan bir ayar ile KDE masaüstüne geçebiliyorsunuz. Bu arada KDE 4.0 gümbür gümbür geliyor :)

Denemek isteyenler için : http://www.ubuntu.com 

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz