Eskiler, Kitap, Programlama, Resim

Kitaptan Öğrenme Olayı

15.02.2008

Şahsi görüşümdür ki  bu bilgisayar aleminde konu bir şeyi kitabından öğrenme olayı olunca insanlar ikiye ayrılıyor. Yapanlar veya yapamayanlar. Sanırım bilgisayar'ın temelindeki 1 ve 0 mantığı doğrudan işin bu kısmını da etkiliyor :) Şimdiye kadar kimi tanıdıysam ya bilgisayar kitaplarını okumayı seviyordu veya konunun tam bir düşmanıydı "ben internetten öğrenirim" şeklinde şiddetli bir savunmaya geçiyordu.

Ben şimdiye kadar bilgisayarda grafik ve müzik konuları dışında (ki bunlar programlama oluyor) ne öğrendiysem işin kitabından öğrendim. Aslında örneğin bir PHP konusunu kafama taktığım anda gider hemen bir PHP Kitabı alırım (ve özellikle ALFA yayınlarını tercih ederim. Dizgisine, şekline şemaline alıştım artık en büyük sevme nedenim bu. Alfa Yayınları! Sizin için en iyisi!) Öncelikle roman okur gibi hiç bir uygulama yapmadan okurum kitabı ve işte seven ile sevmeyenin en iyi ayrıldığı nokta! Ben kitabın teorik kısımlarını, PHP tarihçesini, nerede kullanıldığını falan filan her yerini okurum! İşte bir çok kişi işin bu kısmını sevmiyor ama bana göre bir şeyi öğreneceksen tam olarak öğreneceksin. Mesela PHP'nin ilk zamanlarda Personal Home Page anlamına geldiğini öyle herkes bilmez :) Daha Sonra PHP Hypertext Preprocessor olarak adlandırıldı (GNU : Gnu is Not Unix gibin).

İkinci aşamada kitapta okuduğum yerin üzerinden bilgisayarın başında uygulayarak ve hızlı bir şekilde (bu sefer teorik yok) kitabı bir daha okurum. Bu işlemlerin sonunda halen dili öğrenemediysem ya salaklaşmışımdır (şimdiye kadar olmadı çünkü), ya kitap boktandır ya da bu dili öğrenmesi hakkaten yükten başka bir şey değildir :) Yalnız bu işlemleri yapabilirsem dediğime dikkat edin çünkü C++ konusunda bu işlemleri akıl sağlığımı koruyarak tamamlayamadım bir türlü. Kafada tutmanız gereken o kadar çok şey varki belli bir yerden sonra "Ulan bu ne bee!" diyorsunuz. Oysa C# olsun Java olsun öyle mi hiç canlarım benim. Ben bir dili kullandığım kadarından ziyade tam olarak öğrenmek istediğim için geliyor bunlar hep başıma :)

Bu işlemlerin başında belirttiğim gibi işe kitap ile başlarım fakat kitaptan sonra bitirmem tabii ki. Artık programlama dili veya program her neyse onun temel bilgisine sahibimdir. Bundan sonra internette döküman avı başlar. PDF veya CHM formatında ne kadar döküman varsa indiririm (yaşasın Emule :) onun dışında çeşitli sayfalarda yararlı bilgiler varsa bunları da sayfa sayfa çeker koyarım bir köşeye.

Tüm bunların dışında kitap yazmış arkadaşlarım da vardır. "Atılım Çetin - Bilgisayar Grafikleri" buna en güzel örnek değil midir sayın okuyucular? Ayrıyeten ekteki resimlerdeki kitapları okuyarak bilgi konusunda doruğa ulaşmanız da pek mümkün görünmektedir.

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz