Kitap

Stephen King – Dark Tower

12.06.2007

Yaw ben bu Stephen King denen adamın hastasıyım lakin hiç buraya entry girmemişim garip :)

Herkese bildiği için Stephen King hakkında pek yorum yapmanın alemi yok lakin şunu belirtmek lazım ki adam "o bunu kesti, bu bunu biçti hah hah haaaay" şeklinde korku romanları yazmıyor. Stephen King romanlarının ilk kısımları her zaman için sıkıcıdır çünkü tamamen karakterlerin nasıl bir geçmişe sahip olduklarından, psikolojilerinin ne alemde olduğundan bahseder ve sen kişileri tanıdıktan sonra verir gazı verir action'ı :)

Ben şahsen Stephen King'in kitaplarında hareket başladığı zaman kitabı pek bırakamam. İlk olarak Çağrı kitabını (asıl ismi Dead Zone yani Ölü Bölge'dir ve kitabın konusuna çok yakışır çağrı ne alaka bilmem ) okuduğum zaman bu konuya hayran olmuştum. Kkitapta eleman insanlara, insanlara ait eşyalara dokunduğu zaman geleceklerine veya bilinmeyen geçmişlerine dair bilgiler veriyordu ama o sahneler öyle güzel anlatılmıştı ki resmen yaşadım yani. Sonrasında da King'in ne zaman okumadığım bir kitabına rastlasam alırım işte ama denizde kum King'de kitap oku oku bitmiyor meret.

İşte efenim King'in bir seri olarak yazdığı ve bir çok kitabında bu kitaptaki konuya göndermeler yaptığı (Ör: Peter Straub'la yazdığı "Kara Ev") ve bu kitabın içeriğinde de bütün kitaplarının aslında bu konuya bağlı olduğuna dair göndermeler yaptığı "Kara Kule" serisi vardır.

Seri Silahşor Roland Deschain'in Kara Kule'ye ulaşma mücadelesini konu alır ve bir şiirden yola çıkarak yazılmıştır. Aslında Stephen King'in kendisini de kitaba dahil etme olayını ben pek sevmedim ama onun dışında muhteşem bir seri.

Seri 7 kitaptan oluşmakta ve son kitabı olan "Kule" - bütün kitaplarına yeniden basıldı bu arada - 3 gün önce falan elime geçti ve 200 sayfayı bitirdim (800 sayfalık eşşek gibi bir kitap).

Aslına bakarsanız bu serinin kitaplarını çok uzun aralıklarla okudum. Konunun tamamen bütünleşmesi için kitapları alıp baştan sona seriyi okumak lazım ama Annem bütün kitaplarımı başkalarına verdiği için okuduğum kitaplara tekrar para vermem gerekecek bu çok koyar bana :)

Diyeceğim şudur ki alın okuyun inşallah beğenirsiniz. Açık konuşalım skimde değil beğenmeniz :)

Bunları da Oku, Sorucam

Yorum Yok

Yorum Yaz